Προώθηση Προϊόντων
 
Press Esc to close

Προηγούμενη σελίδα

Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων

Είναι η διαδικασία που εφαρμόζεται πάνω σε ένα γεωργικό προϊόν και από την οποία προκύπτει επίσης ένα γεωργικό προϊόν. Από την διαδικασία αυτή εξαιρούνται όλες οι εργασίες που γίνονται εντός της γεωργικής εκμετάλλευσης και είναι απαραίτητες για να προετοιμαστεί ένα προϊόν φυτικής ή ακόμα και ζωικής προέλευσης για να πραγματοποιηθεί έτσι η πώληση του.

Μεταποίηση

Η μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους του δευτερογενούς τομέα παραγωγής. Αυτό παρατηρείται γιατί η δραστηριότητά της είναι συνδεδεμένη με την παραγωγή τροφίμων αλλά και προϊόντων που στο τέλος εξυπηρετούν τον άνθρωπο και τις άμεσες ανάγκες του.
 
Κύριο χαρακτηριστικό της μεταποίησης είναι ότι, σαν πρώτες ύλες, χρησιμοποιεί αγροτικά προϊόντα του πρωτογενή τομέα και μετά την επεξεργασία δίνει σαν αποτέλεσμα τρόφιμα για τον άνθρωπο και καταναλωτή.

Στην μεταποίηση του πρωτογενούς τομέα υπάγονται βιοτεχνίες και βιομηχανίες συσκευασίας και μεταποίησης προϊόντων δηλαδή παραγωγικές μονάδες όπως είναι οι: γεωργικές, κτηνοτροφικές, αλιευτικές και ιχθυοκαλλιεργητικές αλλά και μεταποιητικές εγκαταστάσεις τροφίμων.
Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι αλλά και η μεταποιητική βιομηχανία είναι εξαρτώμενοι μιας και συνεργάζονται άμεσα μεταξύ τους.
Είναι απαραίτητη η συνεργασία τους για να καλυφθούν οι απαιτήσεις όλων των καταναλωτών για Βιολογικά – Παραδοσιακά – Ντόπια και Φρέσκα προϊόντα ικανοποιώντας έτσι την γαστρονομία του τελικού καταναλωτή.
Στον τόπο μας, η βιομηχανία τροφίμων είναι η μεγαλύτερη καθώς σήμερα απασχολεί περισσότερους από 350.000 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους.
 
Τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων αλλά και εκσυγχρονιζόμενων μονάδων μεταποίησης είναι :
  • Να είναι υπερσύγχρονες αλλά και τεχνολογικά άρτιες.
  • Να έχουν δυνατότητα παράγωγης νέων προϊόντων.
  • Να επεξεργάζονται οποιεσδήποτε πρώτες ύλες χρησιμοποιούν απαραίτητα με οικολογικούς τρόπους .
  • Να διαθέτουν marketing και σωστά κανάλια διοχέτευσης της παραγωγής τους.
Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα αν συμφέρει κάποιος να επενδύσει στην μεταποίηση.
Η μεταποίηση και ειδικά σε ποιοτικά αγροτικά προϊόντα είναι συμφέρουσα επένδυση για τους εξής λογούς:

Χρησιμοποιεί σαν πρώτη ύλη το σύνολο προϊόντων μιας ή ακόμα και περισσοτέρων περιοχών με αποτέλεσμα να παράγει προϊόντα μεγαλύτερης αξίας από την αρχική μη επεξεργασμένη πρώτη ύλη.

Μεταποιώντας τα προϊόντα μπορούμε να παράγουμε αγαθά μεγαλύτερης διατηρησιμότητας αλλά ακόμα και μικρότερου όγκου κάτι το οποίο δίνει την δυνατότητα να εξαχθούν με επιτυχία στο εξωτερικό απολαμβάνοντας μάλιστα και καλύτερη τιμή.
Επίσης η μεταποίηση σε νέα οικολογικά προϊόντα ανώτερης ποιότητας πάντα θα βρίσκει αγορά αλλά και ικανοποιητικές τιμές ανταμείβοντας όχι μόνο τα προϊόντα αλλά και όλους τους εμπλεκομένους στην αλυσίδα αυτή.
Να σημειώσουμε επίσης ότι πριν την παραγωγή είναι απολύτως απαραίτητη η έρευνα αγοράς για να εντοπιστούν οι προτιμήσεις των καταναλωτών σχετικά με την τιμή, την ποιότητα, το περιεχόμενο και τέλος την συσκευασία πριν γίνει η τελική τοποθέτηση σε ράφι, έτσι ώστε να διατεθεί στους καταναλωτές. Για τον λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η παρουσία μονάδων πιστοποίησης.
 
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΦΙΛΕΤΟ ΣΕ ΛΑΔΙ
Συσκευασία των 200 γραμμαρίων με φυσικά φιλέτα σαλιγκαριών (το είδος Helix aspersa) σε λάδι και ξύδι, έτοιμα για σερβίρ ...
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ
Συσκευασία των 200 γραμμαρίων με φυσικά φιλέτα σαλιγκαριών (το είδος Helix aspersa) σε λάδι και ξύδι, μπαχαρικά και βότ ...
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΣΕ ΛΑΔΙ
Ανοίγοντας το καπάκι του βάζου που περιέχει τα καπνιστά φιλέτα σαλιγκαριών, αναδύεται μια εξαιρετική και φρουτώδης αρωμ ...
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΕ ΚΕΛΥΦΟΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ
Συσκευασία των 500 γραμμαρίων με κατεψυγμένα σαλιγκάρια με κέλυφος (το είδος Helix aspersa). Φρέσκες γεύσεις για αμέτρη ...
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ
Ανοίγοντας το καπάκι του βάζου που περιέχει τα καπνιστά φιλέτα σαλιγκαριών, αναδύεται μια εξαιρετική και φρουτώδης αρωμ ...
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ
Συσκευασία των 200 γραμμαρίων με κατεψυγμένα φιλέτα σαλιγκαριών (το είδος Helix aspersa). Φρέσκες γεύσεις για αμέτρητου ...
 
Want NewsLetter? - Συμπληρώστε το email σας   Προσθήκη  


Agropath Agropath-Agromatch-Agroland Agrohunter QrCode
       

Agrohunter © 2014 - 2022
 
Επιστροφή στην κορυφή