Προώθηση Προϊόντων
 
Press Esc to close

Προηγούμενη σελίδα

Συμβολαιακή Γεωργία

Παρατηρείται σήμερα και στην χώρα μας στροφή των παραγωγών αγροτικών προϊόντων μέσω επενδυτικών προγραμμάτων στη Συμβολαιακή Γεωργία. Μια συμφωνία ουσιαστικά μεταξύ των παραγωγών αλλά και τον αγοραστών.
 
Ο κάθε παραγωγός συμφωνεί με τον επιχειρηματία που ενδιαφέρεται για προϊόν πρωτογενούς τομέα, την ποσότητα προϊόντος που θα παράγει έχοντας πρώτα καθοριστεί η τιμή που θα αγοραστεί από τον ίδιο το προϊόν.
 
Έτσι ο κάθε παραγωγός εξασφαλίζει ότι δεν μένει αδιάθετη η παραγωγή του ενώ με την συμμετοχή πλέον και των τραπεζών έχει την δυνατότητα να συνάψει δάνειο το οποίο τον βοηθά να καλύψει ανάγκες της παραγωγής του. Με άλλα λόγια του δίνει την ρευστότητα όταν την χρειάζεται (π.χ. να αγοράσει σπόρους ή λίπασμα) η ακόμα και να τροφοδοτηθεί με πετρέλαιο κίνησης ώστε να μεταφέρει την παραγωγή του.
 
Ενώ ο αγοραστής (π.χ. μεταποιητικές βιομηχανίες τροφίμων ) συνάπτει συμφωνία με τον κάθε παραγωγό ότι θα αγοράζει το προϊόν του σε συγκεκριμένη τιμή αλλά και ποσότητα ακόμα και σε περιόδους χαμηλής ζήτησης.
 

Στην χώρα μας δεν είναι κάτι καινούργιο μιας και παρατηρείται Συμβολαιακή Γεωργία σε προϊόντα όπως τα ζαχαρότευτλα, ή ακόμα το κριθάρι και το σιτάρι, προϊόντα που καταλήγουν σε μεταποιητικές βιομηχανίες ζάχαρης ,μπύρας, και ζυμαρικών.
 
Συμβολαική Γεωργία
 

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

 
Τα πλεονεκτήματα για τον παραγωγό είναι ότι έχει εξασφαλιστεί πλέον η διάθεση του προϊόντος του και η τιμή του, αλλά και ο χρόνος και τρόπος πληρωμής του ,ενώ για τον αγοραστή τα πλεονεκτήματα είναι η δυνατότητα που του παρέχεται στο να προγραμματίσει την παραγωγή του και μάλιστα και σε περιόδους μειωμένης παραγωγής. Επίσης, συνεργαζόμενος με τοπικούς παραγωγούς μπορεί να μειώσει τα έξοδα μετακινήσεων και αποθήκευσης των προϊόντων.
 
Οι καταναλωτές έτσι μπορούν να νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω του ελέγχου των προϊόντων κατά την διαδικασία παραγωγής.
 
Εκτός βέβαια από τα πλεονεκτήματα της συμβολαιακής γεωργίας που αναφέραμε πιο πάνω θα πρέπει να σταθούμε και στα μειονεκτήματα που δεν είναι λίγα και για τον Έλληνα παραγωγό και επιχειρηματία.
 
Ένα λοιπόν από τα μειονεκτήματα για τον παραγωγό και μάλιστα το σημαντικότερο ίσως, είναι ότι εξαρτάται πλήρως από το συμβόλαιο στο να παράγει αλλά και να διαθέτει το προϊόν του. Δεν έχει πλέον την δυνατότητα να διαπραγματευτεί την τιμή του προϊόντος του στις αγορές.
 
Όσον αφορά τον επιχειρηματία, σαν μειονέκτημα θα μπορούσαμε να σημειώσουμε την αδυναμία ανταπόκρισης στους όρους του ή των συμβολαίων σε περίπτωση αλλαγής των ρευστών πλέον οικονομικών δεδομένων στην αγορά από αθέμιτο ανταγωνισμό.
 

Συμπεράσματα

 
Η συμβολαιακή γεωργία και μάλιστα όσον αφορά τους παραγωγούς και αγοραστές της χώρας μας είναι μεγάλη υπόθεση, μιας και επιφέρει αλλαγές στον τρόπο παραγωγής αλλά και στον τρόπο διάθεσης των αγροτικών προϊόντων. Η Agrohunter δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη σε αυτήν την εξέλιξη προσφέροντας πλέον στα μέλη της, και όχι μόνο, την δυνατότητα να πάρουν μέρος σε αυτήν μέσω της υπηρεσίας Αγροτική Γη.
 
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΕ ΚΕΛΥΦΟΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ
Συσκευασία των 500 γραμμαρίων με κατεψυγμένα σαλιγκάρια με κέλυφος (το είδος Helix aspersa). Φρέσκες γεύσεις για αμέτρη ...
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΦΙΛΕΤΟ ΣΕ ΛΑΔΙ
Συσκευασία των 200 γραμμαρίων με φυσικά φιλέτα σαλιγκαριών (το είδος Helix aspersa) σε λάδι και ξύδι, έτοιμα για σερβίρ ...
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΣΕ ΛΑΔΙ
Ανοίγοντας το καπάκι του βάζου που περιέχει τα καπνιστά φιλέτα σαλιγκαριών, αναδύεται μια εξαιρετική και φρουτώδης αρωμ ...
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ
Συσκευασία των 200 γραμμαρίων με φυσικά φιλέτα σαλιγκαριών (το είδος Helix aspersa) σε λάδι και ξύδι, μπαχαρικά και βότ ...
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ
Ανοίγοντας το καπάκι του βάζου που περιέχει τα καπνιστά φιλέτα σαλιγκαριών, αναδύεται μια εξαιρετική και φρουτώδης αρωμ ...
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ
Συσκευασία των 200 γραμμαρίων με κατεψυγμένα φιλέτα σαλιγκαριών (το είδος Helix aspersa). Φρέσκες γεύσεις για αμέτρητου ...
 
Want NewsLetter? - Συμπληρώστε το email σας   Προσθήκη  


Agropath Agropath-Agromatch-Agroland Agrohunter QrCode
       

Agrohunter © 2014 - 2022
 
Επιστροφή στην κορυφή